//Fantasy Island
1st GiveAway by Farah Aniey & Hafizatul Asyrin
Friday, 10 August 2012 | 0Superstar (s)!


Ini merupakan sticky post smpai 10 September 2012. GA ni first time farah buat dan farah tidak bersendirian! Farah buat GA ni dengan sorang partner, Ayin :) Harap GA ni dapat sambutan yang hebat! Jom mula. 
BISMILLAHHIRRAHMANIRAHIM.


http://4.bp.blogspot.com/-pM7DhSyDMWw/UCS4zOgYaxI/AAAAAAAAADw/gSHWwATaDH8/s320/GA.jpg

*letak di sidebar blog korang.

Syarat-syarat!
- WAJIB ada blog.
- WAJIB follow blog farah dan ayin. *untuk mengetahui perkembangan GA, akan dicheck
- SUNAT like fanpage Farah & Ayin *sebaiknya LIKE.
- JIKA penyertaan kurang 20 peserta, automatik dibatalkan dan jika penyertaan mendapat 200 pserta, GA ni  akan tamat.
- SUNAT promote GA ini. Ada hadiah menanti untuk TOP REFERRAL :)
- WAJIB like page sponsor & share 5 gambar daripada page itu. *akan dicheck*

Cara-cara untuk menyertai!
- Buat satu entry bertajuk " 1st GiveAway by Farah Aniey & Hafizatul Asyrin "
- Tempek banner diatas pada entry penyertaan dan backlinkkan ke sini.
- Tag sekurang-kurangnya 2 orng blogger dan pastikan mereka tahu.
- Tinggalkan link penyertaan anda di ruangan komen entry ni.
- GA ini berlansung dari 10 Ogos- 10 September 2012 bermakna GA ni berlangsung selama sebulan.

Pemilihan pemenang!
- Mengikut kekemasan blog.
- Dinilai oleh Farah dan Ayin sndiri.
- TOP REFERRAL akan dipilih jika peserta rajin promote.

Hadiah menanti anda!
- Branded bag outlet ( 1 pemenang )
- Topup RM10 ( 1 Pemenang )
- Sling bag yang dikait ( 1 pemenang )
- Contact Lens ( 1 Pemenang )
- Awesome Header ( 1 Pemenang )
- Set Photo Props *Props untuk bergambar ( 1 Pemenang )
- Pin/brooch shawll & tudung ( 1 Pemenang )
-Topup Rm5 ( 1 Pemenang )
- Topup rm3 ( 1 Pemenang )
- Hadiah misteri ( Top referral )

Setakat ini itu shj hadiahnya. Maaf jika tidak menarik. Walaubagaimanapun, ia akan di update dari semasa ke semasa. Berminat utk sponsor? inbox farah atau Ayin. Itu sahaja, harap mendapat sambutan. Semoga berjaya!







Lahaiii, cepat masa berlaluu =D
Thursday, 9 August 2012 | 0Superstar (s)!


Anneyoeng :) *eh betul ke ejaan ni? Haha. Kk, haaaa, nampak tak perubahan blog ni, nampak tak? Heeee. Blog ni sudah berubah. Thanks for the code Atirah Hayati ;) farah suka farahh suka ^.^ ehh, back to the title, Cepatnya masa berlalu kan? Pejam celik pejam celik dahh nak rayaaaaa ~! yahooooo. Haha. Dalam kegembiraan kita, jangan lupa pulak dengan org yg susahhh k ? :) always pray for them as we're Muslims :D 

Harini dah brapa Ramadhan? 21 Ramadhan dah kan. Maksudnya apa? Haaa, raya dah nak dekat! Haihh, bukanla. Takkan tak ingat kod? MALAM LAILATUL QADAR laahh ^^ weheeee, kita kena cari malam yang indah niii.. Jadii kena lah selalu beribadat terhadap Allah S.W.T sbb pahala amalan apa yg kita buat pada malam tuu ibarat malam seribu bulan dan bermaksud kita membuat amalan 83 tahunn! Wahh, hebat kan? Jadi, jom kita sama2 mencari malam lailatul qadar tuuuu :)

Haaaa, nak raya ni puasa penuhh tak? Kalau penuhh, bagusss, Alhamdulillah :) kalau ada yang dah tinggal puasa tu, takpe kalau ada sebab tertentu aslkan jngn sengaja lah. tapi kena cuba yg lagi baik untuk tahun depan, InsyaAllah. Farah? farah puasa penuh tau setakat niii :) alhamdulillah. Bajuu raya pulak kaler apaa semua? haha , k bnyk tnya * excited doeh nak raya ;p farah kaler HIJAU, BIRU, PINK. Tak sabarr k nak raya sbb raya ni skali je dalam 1 tahunnnnn! 

Btw farah gembiraaa sngttttt sbb boleh puasa ! harapp Allah panjangkan umur farah dan kita semua untuk menjalani puasa pada minggu hadapan pulakkkkk, Aminnnnn. farah start puasa umur 7 thun tpi tak cukup lha.  hekhekk. tpi lama kelamaan farah dah biasa dan jadi excited time Ramadhan tibaaaa ^_^ anyway mesti ramai kan cakap Puasa ni meletihkan? farah mintak kat korangg jangn ckp mcm tu sbb tu maknanya kita tak ikhlas puasa dan puasa kita tu sia2 je. Patut bersyukur sbb Allah kasi 1 bulan jeeeeee. Kita tak tahu lagi org lain tak makan brapa bulan. So, bersyukur lah okkk ? :*

tinggal 9 hari lagi nak rayaaa .. jangn persiakan tauuuuuuu ! kena gunakan hari raya tu dengan sebaik baiknya. Ye ye ye? Klah, dah pnjng lebar dh kot farah berceloteh . itu sahja dari farah. farah akhiri dengan Assalamualaikum :)

Blogskins?
Wednesday, 8 August 2012 | 0Superstar (s)!


Hello holla :) wah, lama tak update blog yg usang ini. Haaha. Buzy buzy ;p okaylah, btw nmpak tak perubahan blog ni? nampak nampak? haaaa, now farah try guna blogskins. tpi masih ada lagi yang belum diperbaiki. Farah cari sendiri blogskins ni. . tapi buat sementara je kod. maklumlah, farah tak pro sngt dalam blog ni. Dh lama tak uruskan blog, jadi tak berapa ingt.anyway cntik tak? k tahu buruk :3 kalau rasa blog ni comel or apa pun pendapat anda, komen tauuu :) 
tatau butang komen kat mana? dekat ada icon kecil belah kanan tepi title. Tu la tmpt komen. nak ckp je, tkut korang tak prasan. Oky, itu shj. Babaiii ;)

SEGMEN : NAK KAD RAYA AIDILFITRI
Saturday, 4 August 2012 | 0Superstar (s)!



saya ada join segmen .. siapa mau join klik di banner tu okay ? 
k syarat2 sudah pun dipatuhi . itu shj ! kbyeee .
ehh lupa pulak , farahh tag Kihah dan semuaa yg baca entri nii ^^


Thanks Allah =)
Thursday, 21 June 2012 | 0Superstar (s)!


Hai guys. Dah lama tak update blog nii. Smpaikan dah berhabuk. Eh x de lah. Hekhek.
Japp, asal farah happy sngt nih? Okay, meh nak cite. Erm, nak cite ape eh? lupa dahh. Alamak.
Haha. 

Sebenarnye, farah happy sbb dapat result exam. Ya Allah, betapa gembiranya farah hanya Tuhan yang
tahu. Baru baru nii, farah ade exam. Ade jugak yang tak boleh jawab. Macam matematik, adee yang farah
tembak jea. Kertas 1 , memang tak cukup masa. tapii Matematik kertas 2, mak aii, senang gilaa. budak darjah 3 pun boleh jawab. tak tipu ok :B Subjek Matematik & Sains, 2 subjek tulah yang membuatkan farah selalu dapat B. Mmg lemah gila lah. But now, I'm very glad! Sangat sangat sangat tidak menyangka yang farah akan dapat gred A Sains & Matematik. Awalnya mmg tak percaya, tetapi memang kenyataan. 
thanks Allah :)

Dulu, dapat 3A je. Matematik ngn Sains la B! hahah. Sekarang, meningkat. Menjadi 5A. Wehh, mimpi ke ni?
Gila kalau cakap tak terkejut. Naik mendadak wei. Kenapa boleh jadi mcm tuu? Mungkin ni rezeki farah :)
Sangat tak sngka. Sape yang tak terkejut kalau 3A naik sampai 5A. Alhamdulillah. 
Harap sangat keputusan nii dapat dikekalkan saaaammmpaii UPSR nanti. InsyaAllah. 
Seriously, mmg tak sabar nak tunggu this Sunday. Mestii cikgu2 akan kasi markah exam. Sangat sangat tidak sabar. Skrg ni, motif farah cuma nak dapat 5A nanti UPSR. Semangat semakin berkobar2. Sesiapa yg baca entry ni, pleasee, please and please pray for me :) Hanya Allah yang dapat membalas jasa anda semua ^^

Terima kasih Allah, terima kasih cikgu, terima kasihh ma ngn abah, terima kasih family. 
MUAH! Assalamualaikum =)

Sweet memoriesssss :)
Friday, 8 June 2012 | 0Superstar (s)!

Assalamualaikum.Petang tadi kan farah pegiii Pasir Mas. Saja nak lawat kampung. ^^
Budak yang dalam gmbr kat atas tu datang dengan adik & parents dia. Syok gila. Her nama Aisyah :D
Die petah bercakap. Dah lama tak main dengan diaaaa. Dia smkin comel skrg. Rambut pun panjangg dahh.
Die umur 5 thun. Dah tadikaaa :) Mmg petahh gila percakapan dia. Aku suruh kira nombor la, lajuu je. Semuaaaa hal yang dia buat dia cerita kat farah tadii. Sementara adik nya mngacau. Haha.

Farah tanya dia, nanti besar nak jadi apa? Dia kata, dia nak jadi doktor/guru. Aisyah ni suka dekat kucing.
farah main dengan dia tadi. Farah jadi mak, dia ngn adik dia jadi kucingg. Huahua. Mintak susu la, whiskas la. Haha. Besttt tahu! Dah lama takk main mcm nii. Diaaa kata mama dia nak beli basikalll baruu minggu depan.Dan nak berlumba dengan farahh. Aisyah cakap mcm ni " nantii kakak suruh mama kakak pergii rumah Aisyah tauu, kita lumba basikal " farah cakap "okayyy aisyahh! "

Aisyah slalu ikut farah kemana je farah pergii. Nak ke dapur punn, dia ikut. Adaaa time tu dia ajak main sorok2. Haha. Die cari farah kan dalam bilik yang lampunya tak nyala. Time die masuk, farah cuba takutkan dia. Dia jeritt kuat gilaaa dengan adik diaaa sorang lagi tuh. Farahh terus lari masukk dalam bilik lain.
Dia tanya, 'Kakak ke yang jadi hantu tadi?' Then farah cakap, 'eh taklah. kakak duk dalam bilik ni tadi, gelapp la bilik yang lmpu x nyala tu. Takut nak masuk' . haha. *kejam kan aku? then aisyah tu membebelll laaa dengan farah. Haha ^^

Adaa aisyah tanya, 'Apa yg hitam2 dekat mata kakak tu?' *aku pakaii eyeshadow. haha :D
Then farah jawab la ' Kakak pakai eyeshadow. Yg makeup tuu. Nanti Aisyahh besarr boleh la pakaii :)'
Die pun jawb YEAY je. haha. Banyakk lagiik perkara yg farah lakukan ngan dia. Taknak lepaskan peluang. Jarang jumpa diaaaa. And, dalam phone, mmg banyak gmbr dia ngn farahhh. Hehe.. Ingatkan dah boring tadi sbb takde kawan, tapiii tiba tiba Aisyah and her family datangg! WOO, aku ada kau ada?? haha.

Itu sahaja lahhh dari farahhh. Dah malam pun. Kije skola punn xsiap lagii. Babai, assalamualaikum!

1# Activity by Geng Anni :)
Thursday, 7 June 2012 | 0Superstar (s)!

Hye peepss. Salam Jumaat semua. Pada kaum Adam, pergilah sembahyang Jumaat ya? BAGUS! Hehe.
Dah baca tajuk? okayy, good girl/boy ^^ Geng Anni? Apakah? Aaaaa, ahaha. Geng Anni tu group. Ada 2 orang yang handle group tuh. Mereka baru buat je kot. Hehe.Meh la join, klik SINI !! Siap ada activity lagh.
Tipu kalau tak menarik. Harharr :# Haaa, ni farah buat entry ni sbb apa? Sebab group Geng Anni ni ade buat 1st activity. Kite kene cerita pasal diri kita. Hadiah? Syarat2? Tgk sndiri dekat group tuu. Farah malas nak type la. Tgh batukk nihh. *kay alasan* haha. Tapi mmg betulll. Korang nak tgk instructions die, kene la join group tu. Baru meriahh! Ye tidak? Hehe. Makcik tua tgh membebelll :p Okaylah, kita mula jom?

ABOUT ME :D


Assalamualaikum. Saya bernama Nur Farahani Binti Mohd Ghazali. Ibu bapa saya memberikan nama yang sangat indah & awesome itu kepada saya :D Mukanya pun comel dan awesome. haha. Nama saya bertambah comel apabila dipanggil dengan nama pendek/ nickname iaitu Farah, Aniey atau di sekolah saya digelar PENDEK. Eh jangan anggap saya ni kerdil ;p saya ni tinggi sbenarnya TAPI apakan daya, burdak2 school saya semua jelesss. Jadi diorang panggil saya PENDEK. *terasa nak muntah kan? haha ^^ Saya dilahirkan pada 19 Oktober 2000. Tahun ni 2012 kan? Jadi, saya berusia 12 tahun. Itu bermakna, saya akan menduduki UPSR. Semua org tahu kan ape tu UPSR? Kalau tak tahu tu, err.. Hehe.. UPSR itu UJIAN PENGESANAN SEKOLAH RENDAH :) Tapi, saya akan menjalani UPSR dalam umur 11 Tahun. Pelik kan? Haa, kan birthday saya 19 Oktober. UPSR tu pada 11,12,13 September. Ketika itu saya belum cukup umur lagii. Faham ke tidak? Kalau tak faham, pegi tanya nenek anda yea :P

Okay, itu sahaja. Bye!
Woii, nak pergi mane tu? belum selesai lagii la. Suke ati nenek die je nak [x] window ni ;p haha. Dah dah.
Haa, nak tahu saya tinggal kat mana? Dekat Paris! Dekat menara France tuu. tahu kan? Nampak sangat menipuu. Tapi betul lah, tapi dalam mimpi je la. Haha. Saya stay dekat Kelantan Darul Naim. Negeri tu mmg famous dengan loghat Klatey die. Ape? Cita cita? Nak tahuu? Ok, kalau korang sume yang comel2 & hensem2 ni nak tahu, saya bercita2 nak jadi photographer. Mmg aku gile dengan photographs & DSLR.
Kalau lah akuu sorang je dalam dunia ni bekerja sbgai Photographer, wahhhh,sangat best.* terbang di awan *
Haha. Dah start berangan angan ;p

What I like to eat?
Aaaa. Aku suke makan makanan masakan ibu & buah-buahan ! simple kan? Sedap gilaaa. Nak rasa? meh sini nak suap. Auuummmmm! Haa, sedapkan? Sbenarnya saya suruh mak saya masuk Masterchef Malaysia. Tapi, maklum lah mak saya kan terlalu hebat. Memang sah akan mng. Kesian pulak dekat org lain. Tu taknak masuk tu. Haha. Minum pulak? JUS, Coconut shake, Minuman sejuk & Minuman buatan ibu. Suka gilaaa tahuu! ;p
Erm, apa lagii eh? Hah, saya suka baca novel, belajar, ber-blogging, ber-facebook,  berbasikal, bertidor, haha. Bertidor? Apakah? Haha. *ignore je okay* ;p And one more! Aku suke teddybear! Smua gadis suka kan? Kecuali gadis2 yang gangster sikit tuh ;p
Yg pertama skali saya suka DSLR! Ninon. *Nikon+Canon=Ninon* haha. Mmg top la DSLR Ninon. Hihi.

Lagi satuuu! Saya ni seorang yang friendly, taat kpd ibu bapa, sayang keluarga & Allah ^^
Benci saya? Pegi masuk longkang! agaga. Benci la smpai matii pun, saya tetap sayangkan semuaaaaaaa org!
Pendendam? Ade aku kisah? ;p haha.
Jangan cuba nak busybody hal org ye bucuk bucuk? Saya tak sukaaaaaaaa! Bukan benci okey? Haha.
Itu sahaja dari saya. Jari jemari ni rase nak patahh! *k mngarut* haha.  I harap I menangg contest nii. Org lainn lain kalii lah. *tangan dibahu mata ke atas* elelele, dah nangis? Alaaa, gurau je. Haha.

TAMAT SUDA!

That's all! Ingat, jangan lupe join group tuu tauuu? Syokk abess. Babaiboboiii. i love you for a thousand more! Haha.Gugurls sahajaaaaaa okeh? Lelakii jangan nak mnggataiiiii sangat ;p haha. Assalamualaikum.


Older Post
The Disclaimer


Hi peeps. I'm Farah, 12 y/o, Love photography & DSLR, do follow me dear ;)

underlined, bold

blockqoute


Diary About Stuff Site


Let's Talk!

www.cbox.ws - v001 -->


The Credits!

Template by : Cherrybam and NadyaWiwit
Basecode by : Nadya
Header by : Munirah
Sidebar coding : Kak Fatin Full Edited : UR NAME

Best View at GOOGLE CHROME!